Менструалната чашка…

В категорияНа пазар, Природата и аз
сEcolina

Какво представлява Femmecup, как се използва и почиства?

Femmecup е менструална чашка за многократна употреба, която се поставя като тампон, но не попива течността, а я събира вътре в себе си Femmecup е неабсорбираща, т.е. може да я оставите до 12 часа без риск от синдром на токсичния шок, но може да я вадите и по-често в зависимост от личните Ви предпочитания и усещания. След като я извадите трябва просто да излеете течността в тоалетната, да я измиете с вода и сапун или само с вода и може да я поставите отново. Преди първата употреба и между два цикъла Femmecup трябва да се извари за период от 2-4 минути или да се накисне в стерилизиращ продукт.

Femmecup побира до 30мл. течност, което е три пъти повече от това, което може да поеме един тампон или превръзка. Femmecup е перфектна както за по-силните, така и за по-слабите дни от Вашия месечен цикъл.
Носи се многократно, а срокът й на годност е около 5 години, което в сравнение с тампоните и превръзките я прави много по-икономична и екологична.

Като алтернатива на тампоните и превръзките, първоначално идеята за менструална чашка може да Ви се стори странна и дори непривлекателна, но тя има много ползи. По-екологична е, много по-икономична и по-удобна, а също така и не предизвиква синдром на токсичния шок. Средно в живота си всяка жена използва 11 000 тампони и превръзки, самите те заедно с тяхната опаковка биват изхвърляни на сметищата ежедневно. Представете си колко много жените могат да направят за опазването на околната среда като използват менструална чашка, а също и колко много ще спестят.

Femmecup е направена от одобрен медицински, хипоалергичен силикон. Не съдържа вредни химикали, абсорбиращи гелове, добавки или парфюми. За разлика от тампоните Femmecup не абсорбира течността, поради което и не дразни вътрешния баланс на вагината, не причинява сухота и не оставя власинки по стените на вагината. Femmecup е подходяща и за жени с алергии и чувствителна кожа. Не може да предизвика синдром на токсичния шок.

Менструалната чашка може да се носи всеки един ден от Вашия цикъл, само трябва да я вадите и изливате на всеки 12 часа. Може да бъде използвана безопасно през нощта и е идеална по време на пътуване, тренировка и дори плуване.

Ще се радваме на Вашите въпроси и коментари! :)

Повече информация за менструалната чашка може да намерите тук:

http://www.ecolina-bg.com/product.html?product_id=82

 

Коледна украса! :)

В категорияПриродата и аз
сEcolina

Украсихте ли вече за Коледа! Най-вероятно отдавна сте създали Коледната атмосфера в дома, но ако не сте… ние ще ви дадем няколко интересни и съвсем достъпни идеи как да го направите! :)

Ако обичате да си похапвате сладко, със сигурност имате под ръка станиола от някой шоколад! Можете да го използвате, за да увиете с него кестени, камъчета или дори кибритени кутийки и да направите мини подаръчета или станиолени бонбони, които да сложите в близост до елхата или да ги използвате за украса на самата елха!

Есента е красив сезон и ако сте успяли да си съберете шишарки, красиви клонки, желъди, кестени и разни други материали за есенна украса сега много лесно може да ги преобразите в Коледна такава! Можете да напръскате шишарките с изкуствен сняг или да пуснете небрежно няколко парченца памук, да добавите и станиолените кестени, които ще придадат Кобеден блясък! Красива свещ до или в тази декорация също би стояла много интересно! А знаете ли, колко красива може да стане елхата ако добавите и шишарки като украса?!?

Ако искате да измислите игра, с която да включите и децата в подготовката за Коледа, можете да изрежете красиви снежинки от картон, да ушиете Коледни чорапчета с подръчни материали, да си направите гирлянди от пуканки и т.н.

Това, което ви е нужно, за да направите домът си красив за празниците е само въображение, дори не е нужно да купувате скъпи украси и сувенири! :)

Бъдете оригинални и украсете вашия дом по един интересен и различен начин!

Споделете идеите си с нас и позволете и на другите да се възползват от тях! :)

Весели празници и много настроение! :)

Коледна елха!

В категорияПриродата и аз
сEcolina

Коледната украса на дома ще ни създаде много празнично настроение и уют! Но настъпи ли моментът, в който трябва да решим как и с какво да украсим, заставаме пред дилемата истинска или изкуствена елха, елха в саксия или само няколко естествени клонки за настроение!

Къде е истината и кой вариант е най-благоприятен за природата, а и за нас самите? Еднозначен отговор на този въпрос няма, но ще се опитаме да Ви представим някой от плюсовете и минусите на тези варианти, за да можете да направите най-добрия избор за Вас самите!

Истинска елха! Колко е приятно да се приберем и още с отварянето на вратата да усетим свежия боров аромат, който се разнася из домът ни, благодарение на живото Коледно дръвче, което сме украсили! Да влезеш в стаята и да видиш нещо толкова свежо, живо и красиво украсено, което ще ти донесе истинско Коледно настроение.  Да всички обичаме този момент, но струва ли си цената? Колко време ще продължи всичко това, седмица или две и какво се случва след това с вече не толкова красивото дръвче, мисля че всички знаем отговора! Заслужава ли си да се отсичат толкова дръвчета всяка година, за да ни радват толкова кратко време?

Изкуствена елха! Вече има толкова добре направени изкуствени елхи, че е трудно да направим разликата на пръв поглед. Естествено, няма и да усетим аромата на Коледното дръвче, но поне ще сме спасили едно живо такова! Друго предимство на изкуствената елха, е че се купува веднъж и се използва с години! Но изкуствената елха е пластмасова, т.е. закупувайки я увеличаваме търсенето й, следователно увеличаваме производството на още пластмасови продукти, от които всички искаме да се отървем!

Елха в саксия! На пръв поглед това е идеалното решение, защото не е отсечено дръвче, ще имаме истинска Коледна елха, свежа и ароматна и най-хубавото е, че след празника ще можем да я посадим! Но колко от продаваните Коледни дръвчета в саксия, реално оживяват и след като се посадят навън се хващат и стават големи дръвчета, отговорът е: твърде малко!

Естествени клонки! Красив букет от естествени борови клонки, които сме натопили във вазата и сме украсили, ще ни създаде желаното Коледно настроение! Наистина, не е като истинска коледна елха, но поне дървото, от което сме откъснали клонките е все още живо и в същото време имаме в дома си свежестта на истинското дърво!

Кой вариант избрахте Вие?

Очакваме Вашите отговори, коментари и съвети за една прекрасна еко Коледа!

 

Очаквайте следващата тема: Коледна украса от естествени материали!

Здравейте!

В категорияПриродата и аз
сEcolina

В тази категория ще обсъждаме различни теми, за това каква е връзката ни с природата и какво можем да направим, за да се чувстваме по-близо до нея!