Менструалната чашка…

В категорияНа пазар, Природата и аз
сEcolina

Какво представлява Femmecup, как се използва и почиства?

Femmecup е менструална чашка за многократна употреба, която се поставя като тампон, но не попива течността, а я събира вътре в себе си Femmecup е неабсорбираща, т.е. може да я оставите до 12 часа без риск от синдром на токсичния шок, но може да я вадите и по-често в зависимост от личните Ви предпочитания и усещания. След като я извадите трябва просто да излеете течността в тоалетната, да я измиете с вода и сапун или само с вода и може да я поставите отново. Преди първата употреба и между два цикъла Femmecup трябва да се извари за период от 2-4 минути или да се накисне в стерилизиращ продукт.

Femmecup побира до 30мл. течност, което е три пъти повече от това, което може да поеме един тампон или превръзка. Femmecup е перфектна както за по-силните, така и за по-слабите дни от Вашия месечен цикъл.
Носи се многократно, а срокът й на годност е около 5 години, което в сравнение с тампоните и превръзките я прави много по-икономична и екологична.

Като алтернатива на тампоните и превръзките, първоначално идеята за менструална чашка може да Ви се стори странна и дори непривлекателна, но тя има много ползи. По-екологична е, много по-икономична и по-удобна, а също така и не предизвиква синдром на токсичния шок. Средно в живота си всяка жена използва 11 000 тампони и превръзки, самите те заедно с тяхната опаковка биват изхвърляни на сметищата ежедневно. Представете си колко много жените могат да направят за опазването на околната среда като използват менструална чашка, а също и колко много ще спестят.

Femmecup е направена от одобрен медицински, хипоалергичен силикон. Не съдържа вредни химикали, абсорбиращи гелове, добавки или парфюми. За разлика от тампоните Femmecup не абсорбира течността, поради което и не дразни вътрешния баланс на вагината, не причинява сухота и не оставя власинки по стените на вагината. Femmecup е подходяща и за жени с алергии и чувствителна кожа. Не може да предизвика синдром на токсичния шок.

Менструалната чашка може да се носи всеки един ден от Вашия цикъл, само трябва да я вадите и изливате на всеки 12 часа. Може да бъде използвана безопасно през нощта и е идеална по време на пътуване, тренировка и дори плуване.

Ще се радваме на Вашите въпроси и коментари! :)

Повече информация за менструалната чашка може да намерите тук:

http://www.ecolina-bg.com/product.html?product_id=82