За Дома

Виенски столове

Виенските столове не само че звучат една идея по-шик, но и все още биват любимци на привържениците на елегантния и нестандартен интериорен дизайн вкъщи. През годините виенските столове се превръщат в истински хит и модерна тенденция в обзавеждането заради няколко прости причини: 

  • Изискана визия
  • Удобство 
  • Нестандартно усещане
  • Гъвкавост 
  • Отлична изработка

Това е малка част от класическите характеристики на стилните виенски столове, които са в състояние да превърнат дори най-скучната и сива кухня в безкрайно красива, подканваща и уютна. 

Видове виенски столове 

Създателят на първия виенски стол е Майкъл Тонет. Тази изключително нестандартна за времето си мебел с интересни чупки е истинско произведение на изкуството. Ето защо и до днес днешен се цени нейната красота. 

Дървени столове без тапицерия

Виенските столове могат да бъдат изработени от различни материали, включително метал, естествена дървесина и т.н. Това зависи от приложението им и личните предпочитания. Например, ако ще се ползват за изискано кафене и заведение е добре да се помисли дали ще са с външна или вътрешна употреба. За вътрешна, разбира се, е по-добре да се спрете на дървени столове със или без тапицерия – това е според Вашите изисквания и предпочитания – докато за отвън е по-добре да нямат тапицерия, заради по-бързата амортизация от външните фактори като слънце, дъжд, вятър и т.н.  

Виенските столове са беларуско производство

Друг малко подозиран факт е, че извитите виенски столове са всъщност беларуско производство. Най-популярните им модели са Венеция, Роза и Соло. Всеки от тях се отличава със своето ниво на практичност, елегантност и стил. 

За сравнение, конструкцията на стол “Венеция” е много по-твърда и солидна от модела “Роза”. 

Разбира се, изборът на модел зависи от личните предпочитания и стилови разбирания. Всички модели виенски столове са изключително красиви, елегантни и качествени. Така че, който и вид да изберете, със сигурност няма да сгрешите.

Facebook Comments