Свят

5 неща, които да не бива да правим в Гърция

Повечето туристи приемат нещата за даденост, когато посетят чужда страна почти никога не се приема, че трябва да се придържат към правилата. З ада се насладите максимално на почивка, без проблеми е добре да се интересувате за Топ най-добри неща за вършене. Да вземем под внимание Гърция. Не забравяйте да отделите известно време, за да прочетете за това какво не трябва да правите наемайки имоти в Хлакитдики.

  1. Не карайте кола, докато сте пияни

Гръцките шофьори не се държат добре и трябва да бъдете много внимателни, когато шофирате, така че наистина не се нуждаят от допълнителни рискове, които идват с пиенето в нетрезво състояние. Тук е мястото да споменем и глобите? Ако не желаете да похарчите заделения бюджет за глоби, то бъдете предпазливи зад волана.

  1. Не шофирайте мотоциклет без каска

Ако може да карате скутер, дори със затворени очи, това не е гарант за вашата безопасност на чуждо място. Наемането и отдаването на мотоциклети на туристите е една привилегия, от която може да се възползвате, без да нарушавате чуждите закони по пътищата.

  1. Не очаквайте всичко да е „перфектно“

Не забравяйте, вие сте на Балканите. Тук влаковете и фериботите напълно вероятно е да закъснеят, а лицето, на гишето може да не говори английски. Автобусите са претъпкани, климатика може да не е включен, но това не означава, че не може да се посмеете над всичко това.

  1. Не очаквайте да говорят английски навсякъде

Повечето младежи говорят английски, така че не е много трудно да намерите някой, който може да ви помогне. Все пак, ако отидете на по-малък туристически остров или дори се подвизавате на скрити алеи в големите градове ще се уверите сами, че не всички говорят английски.

  1. Не посещавайте само големите градове като Атина, Солун, Санторини, Миконос, Халкидики

Ние знаем, че бюджетът е ограничен и най-вероятно не може да се простирате много извън туристическите пакети. Гръцките градове Атина, Солун, Санторини, Миконос и остров Халкидики са най-известните ваканционни дестинации в Гърция, но има много други места, за които може да проверите, според това, което търсите. Дали това да е по-спокойно място и по-малко пренаселено, всичко зависи от вашата нагласа.

Facebook Comments